Gör din egen fotoutställning

Traktörens fotoklubb erbjuder medlemmarna att kostnadsfritt ställa ut sina bilder på klubbens utställningsvägg.

Utställningsväggen finns i källarplan på Köpmansgatan 20 (stadsbyggnadskontorets hus bredvid Gustaf Adolfs Torg i centrala Göteborg).
Lokalen är öppen för allmänheten på vardagar under kontorstid.

För att få en utställningsvägg kontakta:
styrelsen (a) traktorensfotoklubb.se

vagg

Regler för att få använda fotoväggen

Traktörens fotoklubb erbjuder medlemmarna att kostnadsfritt ställa ut sina bilder på klubbens utställningsvägg.

Bilder
Du ansvarar själv för bilderna du publicerar här! Du måste själv ha tagit bilden du lägger upp. Fotograferat själv = du måste ha tryckt på utlösaren. Även om en person givit dig rätt att lägga ut en bild får du inte göra det; du måste ha fotograferat själv.
Du får inte publicera/hänga upp erotiska, naken eller pornografiska bilder eller bilder som är kränkande för den som är med på bilden. Är du tveksam avstå hellre.

Bilder på barn
Bilder på lättklädda barn: tänk en extra gång, se det som att bilden du laddar upp här sätts på en anslagstavla mitt i stan. Skulle du vilja se bilden på en sådan plats? Skulle du vilja att någon plockade ner den till sin samling? Har du tagit en barnbild av lite mer utlämnande natur kräver vi att det är du själv som är föräldern, eller att det finns tillstånd från föräldern.

Regler runt montage
Om du gör fotomontage eller annan digital efterbehandling är det tillåtet att använda mindre bildelement från andra fotografer, förutsatt att du har tillstånd att använda och publicera. Det är då ett krav att du anger i bildtexten vilka element du inte själv skapat och var du fått dem från.

Kommersiella budskap
Bilder med kommersiella budskap eller säljande bildtexter är ej tillåtna. Det är du som visar upp dig som fotograf. Det är inte tillåtet att medvetet göra reklam för produkter eller andra företag.

GDPR
Bildpubliceringen är tillåten så länge den inte kränker den registrerades personliga integritet, en bild med en person i en kränkande situation där personen kan identifieras.

Styrelsen är personuppgiftsansvarig och ansvarar för att personuppgiftslagen följs då personuppgifter publiceras på webbplatsen, oavsett om det är styrelsen eller medlemmarna som publicerar bilderna. Ansvaret för personuppgiftsbehandlingen har den som ensam eller tillsammans med andra bestämmer ändamålen med och medlen för personuppgiftsbehandlingen.

Ansvarig för administrationen av fotogallerierna ska med jämna mellanrum ta en översiktlig titt på gallerierna.

Borttag av bilder
Fotoklubbens styrelse – och/eller den styrelsen utser till att ha hand om fotoväggen förbehåller sig rätten att när som helst ta bort bilder. Om någon, mot förmodan, regelmässigt bryter mot reglerna kan denne stängas av från att få lov att använda den digitala eller analoga utställningsväggen.

Särskilda regler för utställningsväggen

Du disponerar den vägg som är den mindre till höger vid trappan.
Dessutom finns möjlighet även till ytterligare en vägg till vänster vid trappan.

Bokningslista för utställningsväggarna kommer att finns på fotoklubbens hemsida:
Du får ha dina bilder utställda fyra veckor. Om många är intresserade kan det bli kortare tid. Dock kan stadsbyggnadskontoret behöva utställningsväggen. Då får du två veckors varsel innan bilderna måste vara nedtagna.

På väggen ska alltid finnas en informationsplansch om fotoklubben.

Du måste alltid sätta upp information om vem som tagit bilderna – gärna med var i staden du arbetar, och annan egen information om dig och din utställning.

Vill du sälja bilder kan du informera om det på samma plats.

Bakgrunden på väggen är alltid vit.
Mått på mindre väggen: 330 cm x 120 cm
Mått på större väggen: 470 cm x 120 cm

Du disponerar väggens yta helt som du vill, tex hur du vill montera bilderna, antal bilder, storlekar, osv.
Det är du själv som hänger bilderna. Det finns svarta och vita kartnålar att låna från fotoklubben. Allt annat material står du för själv.
Utställningen hängs upp på måndag och tas ner fredag i den sista utställningsveckan.
Öppettider måndag, onsdag, torsdag och fredag klockan 8-16:30

Eventuella stölder står utställaren för. Fotoklubben betalar ingen ersättning.

För att boka tid kontakta:
styrelsen (a) traktorensfotoklubb.se