Guidad visning på Hasselblad Center, Årets pristagare 2017

Välkommen på guidad visning onsdag den 29 november

Rineke Dijkstra – 2017 ÅRS HASSELBLADPRISTAGARE

foto: Rineke Dijkstra

Den nederländska konstnären Rineke Dijkstra har utsetts till 2017 års mottagare av Hasselbladstiftelsens internationella pris i fotografi.


Rineke Dijkstra är en av de mest betydelsefulla samtida konstnärerna som arbetar med fotografiska porträtt. Hennes storskaliga fotografier fokuserar på temat identitet. Hon fångar ofta sina modeller i perioder av förändring eller i ögonblick av sårbarhet. Rineke Dijkstra arbetar med serier och hennes bilder för tankarna till den visuella skärpan i sextonhundratalets nederländska port-rättmåleri. Hon skapar intima gestaltningar av sina modeller, samtidigt som hon ger en antydan om deras livsvillkor. Rineke Dijkstras utforskningar av porträtt omfattar även video. Hennes filmarbeten med fixerad kamera resulterar i bilder som tycks vara rörliga fotografier och som förändrar vår förståelse av den flytande gränsen mellan stillbild och rörlig bild

Gå in och läs mer om pristagaren: http://www.hasselbladfoundation.org/wp/sv/hasselbladpristagare-2017/
Utställning håller på från 11 oktober 2017–4 februari 2018.

Det blir en guidad visning onsdag 29 november. OBS! Guidningen börjar kl. 17.30, så var på plats en stund före och lös biljetter.
Fotoklubben står för guidningen, men var och en betalar för inträdet 40 kr eller ta med/köp ett årskort.

Vi samlas i entrén på Konstmuseet uppe vid Götaplatsen, ingen föranmälan krävs.

Välkomna