Skicka in dina bilder till medlemsutställningen 2023

Var med och ”ställ ut” dina bilder i 2023 års medlemsutställning. Dina bilder kommer att presenteras på årsmötet den 9 februari.

Årets tema är: “Husdjur” och “Reflektioner”. Låt fantasin flöda, tolka temat på ditt sätt och lämna in dina bilder. Du får mejla max 2 bildfiler fritt fördelat på dessa två teman.

Utställningsväggen.

Varje medlem får delta med max 2 bilder. Skicka in bilden/bilderna i jpg och märk bilderna med ett filnamn som består av: Ge alltid bilden en titel, t ex sjöman-Namn på dig som fotograferat-Vilket tema de tillhör (Husdjur eller Reflektion). Exempel på filnamn:(sjöman-Olle-Bovall-corona.jpg) eller (sjöman-olle-bovall-bakom.jpg) Observera att du genom att skicka in dina bilder också godkänner att bilden eller bilderna tillsammans med fotografens namn publiceras på fotoklubbens hemsida. Bilderna kommer både att presenteras i samband med årsmötet, Senare också finnas tillgängliga i Traktörens fotoalbum.

Mejla dina bilder senast 29 januari 2023 till: anmalan@traktorensfotoklubb.se

Har du frågor om ditt deltagande, mejla till adressen här ovan.

Styrelsen skriver ut bilderna, ramar och hänger upp dina bilder.

Att tänka på:

Bilderna ska vara högupplösta för att hålla för utskrift.

Detta gäller endast om du beskurit dina bilder:

För att dina bilder som vi skriver ut ska passa i de ramar vi har så behöver bilderna ha ett visst förhållandet mellan längd och höjd på bilden. Bilderna från din kamera har rätt förhållande så du behöver inte göra något. Men om du har beskurit din bild så kan bilden ha fått ett annat förhållande. Det sidförhållande som gäller är 4:3 eller 3:2 som är de två format som är standard från mindre digitalkameror/smartphones respektive systemkameror.

Du kan kolla vilket bildförhållande bilden har genom att titta på bildstorleken. Om din bildfil är till exempel 1500×1000 pixel, så dela 1500 med 1000 och du får 1,5 1,5 är samma som bildförhållandet 3:2 1,33 är samma som bildförhållandet 4:3 Har du en bild som får något av dessa två förhållande så kommer den att passa i våra ramar. Annars får du beskära din bild så att du får rätt bildförhållande.