Tag chansen att tävla i Västsvenskan!

Nu är det åter dags att skicka in bilder till Västsvenska Fotoexpon (“Västsvenskan”), som 2015 arrangeras av Skara FK.

För tävlingen gäller att den är indelad i fem klasser och att det är fritt tema för motivvalet i samtliga klasser.
En ny tävlingsklass har tillkommit från och med i år, vilket innebär att man nu även kan tävla med en digital kollektion och att det därmed finns två digitala klasser; en för enstaka bilder och en för kollektioner. Med undantag för de båda klasser där man i vardera tävlar med en kollektion om 3-5 bilder, så får man delta med högst tre bilder per klass.
I digitalklasserna gäller jpeg-format av kvalitet 8-10, högst 2000 pixlar för längsta sida och max filstorlek 1,5 MB. (Om du har problem med att få till den digitala bildstorleken så hjälper vi dig med att anpassa bilderna så att de uppfyller kraven.) Varje klubb skickar in en CD med samtliga tävlingsbidrag. Påsiktsbilder (pappersbilder) ska vara försedda med passpartout och ej ha större yttermått än 30 x 42 cm. (Obs! nytt mått)
En annan nyhet för året är att det på CD:n från klubben, med de digitala tävlingsbidragen, även ska finnas en digital version av varje inskickad påsiktsbild (med samma krav som för de digitala tävlingsbidragen på kvalitet, antal pixlar och filstorlek). Detta för att man så småningom ska kunna visa belönade bilder digitalt på ett bra sätt.

Fullständiga regler och bestämmelser samt etikettark, med etiketter att fylla i och skriva ut för att klistra på baksidan av påsiktsbilderna, finns här:

http://www.vastrasverigesfotoklubbar.se/wordpress/wp-content/uploads/2011/11/Regler-VSF-FotoExpo-2015.pdf

http://www.vastrasverigesfotoklubbar.se/wordpress/wp-content/uploads/2011/11/Etiketter-VSF-FotoExpo-2015.pdf

Vi behöver få in alla tävlingsbidrag senast onsdagen den 29 oktober för att vi ska hinna med administrationen.
Klubben står för deltagaravgift och porto.
Alla digitala bidrag inklusive den digitala versionen av varje påsiktsbild skickas till lars-ingvar.larsson@comhem.se  och påsiktsbilder lämnas till Lars-Ingvar i
Traktörens reception senast klockan 13.00, eller enligt överenskommelse