Tag chansen att tävla i Västsvenskan

Nu är det åter dags att skicka in bilder till Västsvenska Fotoexpon (“Västsvenskan”), som 2016 arrangeras av Varbergs FK

Foto: Håkan Holgén
Foto: Håkan Holgén
 

För tävlingen gäller att den är indelad i fem klasser, tre för enstaka bilder och två för kollektioner, och att det är fritt tema för motivvalet i samtliga klasser. Med undantag för kollektionsklassen för påsiktsbilder, där man tävlar med 3-5 bilder, så får man deltaga med högst tre bilder per klass. I digitalklasserna gäller jpeg-format av kvalitet 8-10, högst 2000 pixlar för längsta sida och max filstorlek 1,5 MB. (Om du har problem med att få till den digitala bildstorleken så hjälper vi dig med att anpassa bilderna så att de uppfyller kraven.) Varje klubb skickar in en CD med samtliga tävlingsbidrag. Påsiktsbilder (pappersbilder) ska vara försedda med passpartout och ej ha större yttermått än 30 x 42 cm. På CD:n från klubben ska det, förutom de digitala tävlingsbidragen, även finnas en digital version av varje inskickad påsiktsbild (med samma krav som för de digitala tävlingsbidragen på kvalitet, antal pixlar och filstorlek). Detta för att man så småningom ska kunna visa belönade bilder digitalt på ett bra sätt.

Fullständiga regler och bestämmelser samt etikettark, med etiketter att fylla i och skriva ut för att klistra på baksidan av påsiktsbilderna, finns här:

http://www.vastrasverigesfotoklubbar.se/wordpress/wp-content/uploads/2011/11/VSF-FotoExpo-Regler-version-f%C3%B6r-2016.pdf

http://www.vastrasverigesfotoklubbar.se/wordpress/wp-content/uploads/2011/11/Etiketter-VSF-FotoExpo-2016.pdf

Vi behöver få in alla tävlingsbidrag senast onsdagen den 28 oktober för att vi ska hinna med administrationen. Klubben står för deltagaravgift och porto. Alla digitala bidrag inklusive den digitala versionen av varje påsiktsbild skickas till lars-ingvar.larsson@comhem.se  och påsiktsbilder lämnas till Lars-Ingvar i Traktörens reception senast klockan 13.00, eller enligt överenskommelse.