Start & på gång

Välkommen till Traktörens fotoklubb. Klubben är öppen för alla som arbetar i Göteborgs Stads förvaltningar och bolag. Läs mer om att bli medlem >>

Ha en bra sommar önskar styrelsen!

Skrivet av Anne Hakosalo Postad i Start & på gång

Gustav Adolfs Torg Foto: Klas Eriksson
Ett fototips för i sommar. Kolla in jubileumsutställningen “Göteborg berättar” utomhus på Gustaf Adolfs Torg. Hundra göteborgare ger sina berättelser från hela staden. Fotografen Stefan Edetoft har tagit uttrycksfulla porträttbilder i miljöer de intervjuade själva har valt ut. Visas till 15 september. Foto: Klas Eriksson

Ännu en vår fick vi anpassa klubbens aktiviteter efter den pågående pandemin. Vi ändå kunnat genomföra bland annat en digital kurs i gatufoto, fotowalk och digital medlemsutställning med tema corona. Nu ser läget ljusare ut med fler vaccinerade och minskad smittspridning. Vi håller tummarna att vi kan få en mer normal höst så vi kan ha fler aktiviteter i fysiskt form. Ta vara på dig och ta det försiktig i sommar. Och fota mycket! Skicka gärna in bilder till klubbens sommartävling med temat Göteborg 400 år.

/ styrelsen

Ta chansen och var med i sommartävling 2021

Skrivet av Anne Hakosalo Postad i Start & på gång, Tävlingar

Vinnare Sommartävlingen 2014 Foto: Evelina Eriksson

Välkomna att lämna in bidrag till årets sommartävling som har temat Göteborg 400 år.

Max 3 bidrag får sändas in. Om det blir platsbrist, numrera den du helst vill ha med nr 1, sedan 2, respektive 3.

Skicka dina bilder digitalt till anmalan@traktorensfotoklubb.se före 30 september.

Resultatet av sommartävlingen presenteras i oktober.

Observera att du genom att skicka in dina bilder också godkänner att bilden eller bilderna tillsammans med fotografens namn publiceras på klubbens hemsida.

Om du har frågor, maila traktorensfotoklubb@gmail.com

(Tävlingen riktar sig endast till fotoklubbens medlemmar)

Höstprogrammet 2021

Skrivet av Anne Hakosalo Postad i Start & på gång

Det är svårt att planera och att genomföra en del aktiviteter på grund av coronapandemin. Detta är ett preliminärt höstprogram anpassat utifrån pandemin.

Som medlem får du löpande information i vårt medlemsbrev om alla aktiviteter. Då är det också helt bestämt datum och klockslag. I programmet här nedan är det preliminära datum, som kan ändras.

Augusti

HöstupptaktOnsdagen den 25 augusti kl. 18:30-19:30 Välkommen till traktörens fotoklubbs höstupptakt. Under kvällen presenterar vi höstens program och informerar om fotoklubben och dess lokaler. Har du frågor så svarar vi på dessa. Kvällen avslutas med en bildvisning. Vi träffas via Google Meet. En länk mejlas till alla som har anmält sig.

Anmäl dig via anmalan@traktorensfotoklubb.se senast den 24 August.

Utflykt till Säveåns naturreservat Lördag 18 september kl. 19-20

-Fotoutflykt: Fåglar i TorslandavikenTisdag 22 september kl. 19-20

Bildträff inför fototävlingen Västsvenska fotoexpon (inget datum bestämt än)

Fotoutflykt: Fåglar i TorslandavikenLördag 2 oktober kl. 19-20

-Fota med mobilen – kurs – 3 träffar (inget datum bestämt än) Madlen Hjemroth håller i “Fota med mobilen”. Det kommer bli tre träffar.

Presentation av vinnaren av sommartävlingen “Göteborg 400 år” (inget datum bestämt än)

-FotoWalk (inget datum bestämt än)

Redigeringsworkshop (inget datum bestämt än) Alla får samma bilder och får redigera, och så samtalar vi kring hur vi tänkt. Alternativt tar alla med sig en bild och alla redigerar.

-Fotokurs med Asbjörn (inget datum bestämt än)

Mer info kommer ske löpande på hemsidan om de olika aktiviteterna.

Stort grattis till belönade fotografer i Traktörens FK!

Skrivet av Anne Hakosalo Postad i Start & på gång, Tävlingar

Västsvenska FotoExpon 2021
”Klippans Rökeri” foto: HansErik Svensson

Under 2021 har medlemmar från klubben deltagit i två nationella fototävlingar. I Västsvenska FotoExpon 2021 deltog från Traktörens FK 18 medlemmar med tillsammans 128 bilder. Totalt lämnades 1116 bilder av 133 fotografer in till fototävlingen. När juryn hade sagt sitt kan vi konstatera att följande medlemmar har belönats.

Klass A Enstaka bild digital färg/svartvitt

Diplom Mia Andersson Zündapp race

Visning Ulrik Fallström Tillvaro nu och i backspegeln

Klass B Enstaka bild påsikt färg

Visning Monica Wennblom Like a seehorse

Klass C Enstaka bild påsikt svartvitt

Diplom Monica Wennblom Summerwind

Visning HansErik Svensson Hjul i hjul

Visning HansErik Svensson Klippans rökeri

Visning Monica Wennblom Frosty morning

Klass D Kollektion påsikt färg/svartvitt

Visning Monica Wennblom Skorna blev kvar

Klass E Kollektion digital färg/svartvitt

Visning Klas Eriksson Demonstration

Om du vill se de belönade bilderna med jurykommentarer, gå in på följande länk:

www.vastrasverigesfotoklubbar.se/wordpress/wp-content/uploads/2021/03/VastsvenskaFotoExpon2021_bildjurykommentarer_v4.pdf

Vill du bara se resultatlistan, gå in på följande länk:

Resultat-Vastsvenska-FotoExpon-2021.pdf (vastrasverigesfotoklubbar.se)

Riksfotoutställningen 2021 i Umeå arrangerades av Umeå fotoklubb och Fotoföreningen Flabb i Vännäs. Från Traktörens Fotoklubb deltog 6 medlemmar med tillsammans 71 bidrag. Framgången för klubbens medlemmar uteblev helt, och ingen av de inskickade bidragen erhöll någon belöning.

På följande länk kan du se alla belönade bidrag med juryns kommentarer.

Resultatpresentation Riksfotoutställningen 2021 – Riksförbundet Svensk Fotografi

Vill du bara se resultatlistan hittar du den på följande länk.

Resultat Riksfotoutställngen 2021 – Riksförbundet Svensk Fotografi