Start & på gång

Välkommen till Traktörens fotoklubb. Klubben är öppen för alla som arbetar i Göteborgs Stads förvaltningar och bolag. Läs mer om att bli medlem >>

Årlig fotodokumentation: Valborg/Första maj

Skrivet av Richard Eliasson Postad i Hänt i klubben, Start & på gång

Eldfigur Foto: Malin Josefsson

Välkommen att delta i vår årliga återkommande fotodokumentation!

2019 års fotodokumentation ”Valborg/Första maj”

Försvara strejkrätten Foto: Richard Eliasson

Dokumentera och skicka in dina foton som du tar under helgen Valborg / första maj.
Välj fritt vad du vill fotografera.

Sänd in max 3 digitala bilder senast den 15:e maj till: anmalan@traktorensfotoklubb.se
Glöm inte ange titel och ditt namn på varje bild.

Bilderna kommer senare under våren att presenteras i ett webbalbum på fotoklubbens hemsida.

Genomgång av fotostudio och digitallabbet

Skrivet av Richard Eliasson Postad i Hänt i klubben, Start & på gång

Foto: Håkan Holgén

Välkommen till en introduktion av klubbens fotostudio och digitallabb med skrivare och scanner. Det här är för dig som vill kunna börja använda utrustningen.

I fotostudion går vi bland annat igenom, blixtar, ljusmätare, bakgrund.

I digitallabbet har vi en genomgång av datorn, programvaror, scanner och skrivare. Vi  visar också utskrifter på olika papper.

Gruppen delas i två delar. Antingen börjar du med genomgång i fotostudion eller i digitallabbet. Om du endast vill vara med på den ena genomgången så meddela vilken i anmälan.

Tid: Onsdag den 24 april kl. 17.30 till ca 19.30

Plats: I fotoklubbens lokaler, Köpmansgatan 20, Stadsbyggnadskontoret. Nere i källarplan, bredvid hissarna.

För att komma in: Entrén stänger kl 16.30. För att komma in så finns det en lapp i entrédörren med ett telefonnummer som du ringer till för att bli insläppt.

Anmälan till anmalan@traktorensfotoklubb.se senast den 22 april.

Foto: Håkan Holgén

RSF Medlemskort för 2019

Skrivet av Richard Eliasson Postad i Start & på gång

Det finns tryckta medlemskort för 2019, att fyllas i av var och en som så önskar. Korten, som är gratis för medlemmarna, har förmodligen störst användning utomlands, där de kan ge rabatter på inträdesavgiften till utställningar etc. och möjlighet att fotografera på muséer med fotoförbud.

Om du är intresserad av att få ett medlemskort. Kontakta oss i styrelsen.
Så att vi kan ordna med så att ni kan hämta det hos oss.

I ämnesraden på skriver du: “Medlemskort 2019”, så att vi ser mailet och även så att det inte raderas. Du sänder det till: styrelsen@traktorensfotoklubb.se

Föreningen är nu kontantfri

Skrivet av Richard Eliasson Postad i Start & på gång

Från och med nu blir klubben en kontantfri klubb i alla sammanhang. Mycket enklare att hantera. Dessutom så många som swishar, annars har vi bankgiro, som ni kan betala in till.

Även när du skall skriva ut i vårt digitallabbet, så får du antagligen swisha in den summan du skall betala eller skicka in dem till bankgirot.

Fotoutställning – Magical Africa

Skrivet av Richard Eliasson Postad i Start & på gång, Utställningar

Vad vill du göra? Foto: Håkan Kronholm

Mitt namn är Håkan Kronholm och jobbar till vardags som utbildningschef i förskoleförvaltningen.

Ett stort intresse hos mig är naturfotografering. De östafrikanska länderna ligger mig varmt om hjärtat så jag åker gärna dit.

Ljuset i Afrika är oftast helt magiskt vilket jag hoppas jag lyckats förmedla med mina bilder i utställningen.

När: 1 mars – 30 april.

Var: Klubbens utställningsvägg, Traktörens källare, Köpmansgatan 20.

Öppettider för utställningen: