Utställningar

Höstprogram 2023

Som medlem får du löpande information i vårt medlemsbrev om alla aktiviteter. Då är det också helt bestämt datum och klockslag. I programmet här nedan är det preliminära datum som kan ändras.

Augusti

-Kurs med Madlén Hjelmroth ” Fota i vardagen” pågår under hela terminen. Start 30 augusti. Kl 17.00 i Traktörens klubblokal.

September

-Fotoutställning Planket, medlemsbilder visas, samtidigt som Ö-festen på Ringön, Järnmalmsgatan.  Tid: Lördagen den 2 september mellan klockan 12.00-18.00.

Välkommen på en genomgång av vår porträtt studion och digitallabbet

Traktörens fotoklubb har i sin lokal på Köpmangatans 20 där vi har tillgång till en porträttstudio och ett digital labb. Under kvällen så kommer du att få en genomgång som möjliggör för dig att boka upp och låna lokalen och utrustningen.

När: Onsdagen den 27 september 17:30 – 19:00

Anmälan till anmalan@traktorensfotoklubb.se senas måndagen den 25 september

-Fotovisning  Jan M Lundahl | Rock- och artistfoto

Oktober

-Bildvisning” Ukraina”, 2 oktober till 24 november

-Kurs i fototeknik / redigering, 5 oktober

-Fotoutflykt till Slottsberget, 5 oktober

-Distrikt övergripande föredrag; Västsvenska fotoklubbar                                                                                Tid: 26 oktober

-Inlämning till Västsvenska FotoExpon

November

-Introduktion till labbet/skrivaren och studion

-Poträttfotografering

Utställning med Rebecca Havedahl

Kom och se Rebecca Havedahls foton under hela sommaren, så här berättar Rebecca själv om sina bilder:

Bilderna jag fastnar för är de som berättar något för mig. Ögonblicken eller platserna där det finns en berättelse bakom, och där du som betraktare får utrymme att hitta din egen historia.

Värmen. Med allt vad det innebär. Värme i tre årstider. Varma minnen från tre av mitt livs viktigaste platser. Sagostunden om skogsdimman som inte var så farlig till slut.

Havet. Som vi så väl känner till i denna stad. Med obönhörlig storm en annars varm sommardag. Med regnet rakt i ansiktet. En vardag som vilken annan. En möjlighet att utforska. Möjlighet till äventyr.

Ljuset. Staden som vardagsmagi. Att gå runt sitt vanliga hörn och upptäcka något alldeles nytt. Historierna för dig som älskar Göteborg lika mycket som jag gör.

Rörelse. Utforskad analogt. Med det befriande i att inte veta hur resultatet blir förrän man framkallar bilderna. En sann representation av vad jag fastnar i när jag utforskar en stad och välkomnar imperfektion.

Fotoutställningen finns att se på Traktörens Fotoklubbs utställningsvägg.

Plats: Köpmansgatan 20, Stadsbyggnadskontoret, nere i källaren.

Tid: Juni – september

https://www.traktorensfotoklubb.se/kontakt/

Nu finns vårt fotogalleri på webben, igen

Den 15 augusti lade vår leverantör One.com ner alla våra webbgallerier. Både medlemmarnas och våra webbgallerier.

Men vi har hittat en annan lösning och tankat upp våra tidigare gallerier:
”Medlemsutställningar”, ”Sommartävling”, ”FotoWalk”, ”Valborg/1:a maj” och ”Valdagen”.

Alla gallerier är länkade som tidigare från höger fliken. Det är bara att klicka på länken och kika in i vårt nygamla galleri och inspireras av alla medlemmars fotografier.

Välkommen till det nygamla Traktörens fotoklubbs fotogalleri.
Traktörens Fotoklubb’s albums | Flickr

Utställningar

Klubben har minst en gemensam fotoutställning varje år med tema där alla medlemmar som vill kan vara med.
Traktörens fotoklubb har också en egen utställningsvägg där medlemmar kan ställa ut sina bilder. Läs mer om hur du gör >>

Digital medlemsutställning 2022

Kolla på medlemmarnas egna bilder på tema ”Minimalism” och ”Makro”!

Bilderna finns i vårt digitala fotoalbum: Medlemsutställning

Dans på ängen – Foto: Susanna Månsby

Nu kan du titta på medlemmarnas egna bilder eller tolkningar av tema: ”minimalism” eller ”makro”. Det är 20 medlemmar som tagit chansen och är med och visar sina bilder på detta digitala sätt. Sammanlagt är det 71 bilder.

Eriksberg – Foto: Stig Helgesson

Bilderna finns i vårt digitala fotoalbum: Medlemsutställning

Skicka in dina bilder till medlemsutställningen

”Andra sidan” Foto: Farid Dashti

Var med och ”ställ ut” dina bilder i 2023 års medlemsutställning. Dina bilder kommer att presenteras digitalt på årsmötet den 9 februari. Årets tema är: “Husdjur” och “Reflektioner”

Låt fantasin flöda, tolka temat på ditt sätt och lämna in dina bilder. Du får max mejla in fyra bildfiler fritt fördelat på dessa två teman. Varje medlem får delta med max två bilder.

Skicka in bilden/bilderna i jpg och märk bilderna med ett filnamn som består av: Ge alltid bilden en titel, t ex sjöman-Namn på dig som fotograferat-Vilket tema de tillhör (Corona eller Bakom). Exempel på filnamn:(sjöman-Olle-Bovall-corona.jpg) eller (sjöman-olle-bovall-bakom.jpg)

Observera att du genom att skicka in dina bilder också godkänner att bilden eller bilderna tillsammans med fotografens namn publiceras på fotoklubbens hemsida.

Bilderna kommer både att presenteras digitalt i samband med årsmötet, och även finnas tillgängliga i Traktörens fotoalbum.

Mejla dina bilder senast 29 januari till: anmalan@traktorensfotoklubb.se

Har du frågor om ditt deltagande, mejla till adressen här ovan.

För att få inspiration kan du gärna titta på tidigare medlemsutställningar på klubbens hemsida. https://www.traktorensfotoklubb.se/utstallningar/

Att tänka på: Bilderna ska vara högupplösta för att de ska kunna visas i ett bildspel och skrivas ut för utställningen. Du behöver bara mejla in dina bidrag. Att tänka på: Bilderna ska vara högupplösta för att de ska kunna visas i ett bildspel och skrivas ut för utställningen. Du behöver bara mejla in dina bidrag. 

Välkommen till en digital bildträff – ”Corona”

”Träffas ute” Fotograf: Susanne Lager

Vi träffas en timme online för att titta på bilder. Och fortsätter med samma bildtema ”corona” som under medlemsutställningen. De som missade att skicka in sitt bidrag till utställningen, får här en ny chans. Men det går bra att delta utan några egna bilder.

Vi kollar på bilder från medlemsutställningen, och på nya inkomna bilder som vi hoppas att medlemmarna nu tar chansen att mejla in. Tanken med aktiviteten är att bli inspirerad och kanske få nya bildidéer och bildvinklar.

Sänd in max 2 bidrag med tema ”corona” i jpg, och märk bilderna med ett filnamn som består av:
Ge alltid bilden en titel, t ex sjöman-Namn på dig som fotograferat-Vilket tema de tillhör (Corona). Exempel på filnamn:(sjöman-Olle-Bovall-corona.jpg)

Anmäl dig och skicka in dina bilder digitalt till anmalan@traktorensfotoklubb.se senast 4 april.

Observera att du genom att skicka in dina bilder också godkänner att bilden eller bilderna tillsammans med fotografens namn publiceras på klubbens hemsida.

Vi träffas på nätet onsdag 7 april kl. 18.30–19.30

Du får en länk till mötet via epost senast dagen innan bildvisningen, för att kunna logga in på Google Meets.

(Obs. Vi använder oss av Google meets som inte ska kräva någon nedladdning. Det fungerar om du har en skapligt modern webbläsare.)

Digitalt: Medlemsutställning 2021

Kolla på medlemmarnas egna bilder på tema ”Bakom” och ”Corona”!

Bilderna finns i vårt digitala fotoalbum.
Medlemsutställning

Bakom lås och bom Foto: Stig Helgesson

Nu kan du titta på medlemmarnas egna bilder eller tolkningar av tema: ”Bakom” eller ”Corona”. Det är 22 medlemmar som tagit chansen och är med och visar sina bilder på detta digitala sätt. Sammanlagt är det 76 bilder.

Håll avstånd Fotot: HansErik Svensson

Bilderna finns i vårt digitala fotoalbum.
Medlemsutställning

Var med på medlemsutställningen 2021

Var med och ställ ut dina bilder i 2021 års medlemsutställning. Dina bilder kommer att presenteras i ett bildspel på Traktörens hemsida. I år har vi två teman: “Corona” och “Bakom”.

Låt fantasin flöda, tolka temat på ditt sätt och lämna in dina bilder. Du behöver endast mejla in fyra bildfiler fritt fördelat på dessa två teman.
Varje medlem får delta med max fyra bilder.

Skicka in bilden/bilderna i jpg och märk bilderna med ett filnamn som består av: Ge alltid bilden en titel, t ex sjöman-Namn på dig som fotograferat-Vilket tema de tillhör (Corona eller Bakom). Exempel på filnamn:(sjöman-Olle-Bovall-corona.jpg) eller (sjöman-olle-bovall-bakom.jpg)

Observera att du genom att skicka in dina bilder också godkänner att bilden eller bilderna tillsammans med fotografens namn publiceras på fotoklubbens hemsida.

Mejla bilderna senast onsdag kväll 17 februari till: anmalan@traktorensfotoklubb.se

Har du frågor om deltagande mejla till samma mejladress.

I år blir det ingen utställning på grund av rådande omständigheter, utan styrelsen skapar ett bildspel som kommer presenteras på hemsidan och på årsmötet.

Bilderna kommer presenteras digitalt onsdag 24 februari i samband med årsmötet. Mer information kommer framöver.

För att få inspiration kan du gärna titta på tidigare medlemsutställningar på klubbens hemsida. https://www.traktorensfotoklubb.se/utstallningar/

Att tänka på: Bilderna ska vara högupplösta för att hålla för ett bildspel.